Tavataan kotimaan työjaksollamme

Hyvät lähettäjämme!

 Monet aurinkoiset terveiset Kauttuan Kärmemäestä, Eurasta. Kesäloma on takana ja on ihan hyvä aloittaa taas työt. Meillä on nyt vielä menossa tämä kotimaan työjakso ja kierrämme eri seurakunnissa kertomassa Etiopiassa tehtävästä lähetystyöstä. Toivottavasti voimme vielä tavata teitä monia lähettäjiämme!

 Voitte tavata meitä mm. seuraavissa tilaisuuksissa:

 • Ikaalisten Olokolossa entisten Nuorten aikuisten piirin kokoontumisessa 1.8 klo 18
 • Pomarkun kirkossa Sanan ja rukouksen illassa 2.8 klo 19
 • Luhatuulessa Ikaalisissa 7.8. klo 14
 • Osallistumme lähettipäiville 8-12.8
 • Kristillisten Eläkeläisten kokoontumisessa 15.8 klo 15 Silokalliolla
 • Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen järjestämässä tilaisuudessa Vuorikadulla Turussa 19.8 klo 18
 • Honkilahden kirkkopiirin järjestämässä lähetysillassa Mannilan kesäkodilla 21.8 klo 19
 • Eläkeläisten virkistyspäivässä Hämeenkyrön Särkijärvellä 22.8 klo 10
 • Hämeen Kansanlähetyksen lähetyskodilla Tampereella lähetyssihteerien tapaamisessa 30.8 klo 13
 • Varkki-illassa Tampereella 31.8
 • Satakunnan Kansanlähetyksen retreatissa 1.9
 • Vastuunkantajaretreatissa Ryttylässä 7-9.9

 Lentomme Etiopiaan on varattu 10.9.

Neljännen lapsenlapsemme, Pekan ja Tiinan ensimmäisen lapsen, laskettu syntymäaika on 11.9. (niin kuin huomaatte, lähtömme ajoitus ei ole paras mahdollinen!)

 Kun on vaan osan vuodesta Suomessa, niin paljon ohjelmaa tulee ihan väkisin loma-aikaan. On ollut remonttia ja koko joukko pakollisia hammaslääkäri – ja lääkärikäyntejä. Olemme kuitenkin ehtineet mökkeillä ja tavata sukulaisia ja erityisesti lapsenlapsia.

 Patalappunäyttely

Kansanlähetyspäivillä olimme vastuutehtävissä lähetysnäyttelyssä, johon Pirkko oli tehnyt lähetin kulttuurishokista kertovan patalappunäyttelyn. Siinä patalapuin kerrottiin Suomen vuodenajoista, lähdöstämme Etiopiaan, tutustumisesta maahan, byrokratiaan, liikenteeseen, ruokaan, juhliin, uskontoihin, sairauksiin. Tutustuttiin Etiopian kuivaan ja sadekauteen, lähetyksemme eri projekteihin ja kerrottiin vielä pieni pala omaa lähetyshistoriaamme. Pirkko oli virkannut patalappuja monen vuoden aikana Etiopiassa. Tultuamme keväällä Suomeen hän nimesi laput ja kaksi päivää valmistelimme näyttelyä paikan päällä Pieksämäellä. Ne, jotka ehtivät viipyä näyttelyssä ja kuunnella patalappujen tarinan, pitivät siitä kovasti. Toivon, että voisin vielä joskus pystyttää näyttelyn uudelleen jossain muualla. Patalappuja myytiin myös peltien saamiseksi etiopialaisen kirkon katolle.

 Nuttuprojekti on myös edennyt lomamme aikana. Työtoverimme Helena Räisänen ja Etiopiassa oleva Suomen suurlähettiläs Leo Olasvirta kävivät tapaamassa Black Lion sairaalan johtajaa ja sitten saimme lopultakin tietää tullimaksujen suuruuden ja tällä viikolla shekki on lähtenyt tullimaksuihin (Kiitos Boråsin Olotila, Tuula Davidson ja kätilö Heli Hiipakka) Toiveena on siis vihdoin saada ne tullissa kauan olleet loput nutut pois!  Keväällä tuntui siltä, että olimme tehneet kaikkemme eikä mikään muu kuin rukous voisi enää asiassa auttaa. Jätimmekin tämän asian esirukouspyynnöksi useassa tilaisuudessa ja lopulta saimme kiitollisina todeta, että Taivaallinen Isä ratkaisi asian parhain päin.

 

WHOn nuttuprojekti “Hope for the babies” osallistui Amerikassa, Seattlessa pidettävään kilpailuun Kehityshaasteesta, jossa oli kaiken kaikkiaan noin 600 eri kehityshanketta kilpailemassa ja nuttu pääsi 65 finalistin joukkoon ja se esiteltiin mm. Melinda Gatesille, jolla miehensä Bill Gatesin (Microsoftin perustaja) on yksi maailman suurimmista äitien ja lapsien kuolemia ehkäisevistä säätiöistä.

 Aurinkoista loppukesää teille kaikille!

Pirkko ja Aki

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>