Monet lämpöiset terveiset teille kaikille täältä Afrikasta!

Kuukausi on taas hurahtanut ja on aika kirjoittaa teille kuulumisia. Monenlaista onkin tapahtunut sitten viime kirjeemme. Kiitos myös tänne tulleesta postista!

Aki kävi suurlähetystön väen kanssa Darimu-projektialueella ja suurlähetystöstä lähti puoltava lausunto Ulkoministeriöllle. Meillä on vielä mahdollisuus mainostaa projektia kehitysministeri Heidi Hautalalle, joka tulee loppukuusta vierailulle Etiopiaan.
Viimeksi puheenaiheina olleet lähetystyöntekijöitten työluvat ovat vihdoinkin liikahtaneet ja meillä Kansanlähetyksen läheteillä kaikilla asiat ovat edenneet positiivisesti, osa työluvista on jo saatu ihan käteen ja osaan puoltokirje eri ministeriöistä on jo valmiina.

Lähetyksemme uusi lähetysjohtaja Mika Tuovinen ja kotimaisen ja ulkomaisen työn johtaja Arto Hukari kävivät suunnitelmien mukaisesti tutustumassa Etiopiaan. Arton vaimo, nimikkoseurakuntamme Nokian lähetyssihteeri Mirja Hukari oli myös matkassa mukana. Mika joutui lähtemään kesken matkan koti-Suomeen saatuaan puhelun, jossa kerrottiin hänen äitinsä olevan erittäin huonossa kunnossa sairaalassa.

Vieraiden kanssa kiersimme tutustumassa Arba Minchissä Mirjami Uusitalon työhön ja Jimmassa Heinoloiden ja Lehtisten työhön. Tapasimme Lounais-Etiopian hiippakunnan sekä Jimman ja Gidolen rovastikunnan edustajia, eri projektien työntekijöitä ja seurakuntien työntekijöitä. Ilahduimme monista hyvistä asioista eri puolilla: Näimme Mirjamin käännöstiimin kääntämiä kirjoja (toistakymmentä!), Meille esiteltiin Lehtisten HIV projektia ja kummilapsiprojektia. Vieraat näkivät Heinolan Johanneksen projektin vesisäiliöitä, öljypuristimen ja istutettua metsää.
Saimme olla mukana etiopialaisessa jumalanpalveluksessa, johon pressuista tehdyssä kirkossa osallistui satoja yliopiston opiskelijoita. Sen jälkeen olimme juhlavassa peruskiven muuraustilaisuudessa, kun yliopistoalueelle suunniteltu kirkkorakennus aloitettiin.

Dimtussa olimme kaivamassa ensimmäisiä lapiollisia multaa Dimtun kirkon perustuksia varten. Se oli oikein juhlallista, varsinkin kun tiedämme, että tämän poltetun kirkon tilalle rakennettavan uuden kirkon rahoittajana on mm. nimikkoseurakuntamme Eura.
Matkan jälkeen oli vuorossa visiitti tutulla ruotsalaisella klinikalla. Akilla ja Mirjalla oli kummallakin ameeba ja Aki sai vielä matkan jälkeen kovan flunssan, niin että ihan vapaaehtoisesti vietti muutaman päivän sängyn pohjalla. Mirja ja Arto joutuivat myöhästyttämään lentoaan tuon saman ameeban takia.

Kova on tauti ja kova on lääkitys!

Ohjelmassamme on ollut suurlähetystön järjestämä projektikoulutus, jossa mietittiin miten yhdistää mielenterveystyötä projekteihin.

Minä olen ”juossut” nuttujen takia tullin ja postin väliä aivan kyllästymiseen asti. Postissa on vielä pieni erä kesällä minulle tulleita nuttupaketteja ja en sitten millään onnistu saamaan niitä ulos. Kymmenen kertaa tullissa, ainakin 15 kertaa postissa, olen siis yrittänyt saada yhtä paperia tullista postiin. Tänään se oli siellä, mutta postin mukaan siinä oli joku merkintä vieläkin väärin, enkä vieläkään saanut paketteja ulos. Kyllä harmitti! Seuraavaksi laadin komean kirjeen tullin johtajalle ja selostan ongelmani.

Suunnitelmissani on myös vierailu Black Lioniin. Selvitän nuttuprojektin tilannetta siellä ja ehdotan yhteisiä nuttujuhlia. 50.000 nutun raja lähestyy!

Akia odotetaan eri puolilla maaseutua, Bongassa pitäisi rakentaa kummilapsiprojektille tiloja, Galeessan kylässä odotetaan vettä. Ammeyassa raamattukoulun kompostivessat odottavat viimeistelyä ja Halleluworqissa odotetaan toisen vesisäiliön kytkemistä. Sateet ovat vihdoinkin loppuneet ja noihin paikkoihin pääsee ja Akilla on vilkas rakennuskausi tiedossa.

Olemme saaneet uudet mukavat naapurit, pitkäaikainen Suomen Lähetysseuran työntekijä ja ystävämme ja naapurimme Elisa Blomberg lähti Suomeen eläkkeelle ja Elisan taloon muuttivat Sari ja Vesa Lehtelä. Vesa on Lähetysseuran uusi yhdyssihteeri täällä Etiopiassa.

Viime sunnuntaina oli lähetyksemme projektissa rakennetun Tollayen koulun luovutustilaisuus. Heinolat olivat siellä edustamassa lähetystämme. On hienoa olla mukana tällaisissa projekteissa, varsinkin kun tietää, että jokainen rakennettu koulu tietää lyhyempää ja turvallisempaa koulumatkaa erityisesti tytöille ja tyttöjen on helpompaa päästä kouluun.

Kiitos ihan jokaiselle teille, jotka meitä tavalla tai toisella olette lähettämässä maailman ääriin, olette tavattoman tärkeitä. Olemme kiitollisia jokaisesta lähetyksen kirppareilla työskentelevästä, lähetyslounaiden keittiössä touhuavasta, lähetysjohtokuntalaisista, seurakuntiemme päättäjistä ja nimikkoseurakuntiemme työntekijöistä. On niin hyvä tietää olevansa siinä etuoikeutetussa asemassa, että puolestamme rukoillaan. Sen varassa me täällä jaksamme.

Aurinkoisin, Afrikkalaisin terveisin Pirkko ja Aki

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>