Hyvää syksyä ja etiopialaista uutta vuotta 2004!

alasimme takaisin Etiopiaan kesälomaltamme oikein virkistyneinä ja innokkaina käymään käsiksi töihin. Monet teistä tietävätkin, että Aki vietti osan kesälomastaan sairaalassa malaria-epäilynä. Malariaa ei lopulta löytynyt, sensijaan pilkkukuumeen vasta-aineet olivat koholla. Pilkkukuume on kirppujen levittämä tauti ja niitähän täällä riittää.

Kesäloman suuria uutisia oli, kun lastenlapsemme Joonatan silloin 4 vee oppi lukemaan ja Kiia 5 vee ajoi ilman apupyöriä pyörällään ja vanhin lapsemme Antti täytti 35 vee. Äitini 86 vee oli kunnostautunut talvella tekemällä kaikki lumityöt ja kun niska niistä tuli kipeäksi, hän sai sen hyvin vertymään hakkaamalla klapeja ja neulomalla sukkia. Oli mukavaa tavata sukulaisia ja ystäviä!

Matka Etiopiaan meni hyvin, mutta olin pakannut virkkuukoukkuni vahingossa käsipakaasiin ja Turkin tulli takavarikoi ne. Kyllä pieni asia voi harmittaa! Joku lohdutti, että onneksi saavat Turkin tullimiehet nyt opetella virkkaamaan!
Matkatuliaisina toin apulaiselleni mm. punaisen kirjavan jakkupuvun, jonka yhdessä Euran seurakunnan lähetyksen kirpputorilla myyjien kanssa valitsimme ja josta lupasin kirjoittaa, sopiko se. Ihana oli ja sopivan kokoinen, kertoi apulainen. Kiitos kirpparin myyjille!

Akilla oli matkalaukussa niin paljon erilaisia muttereita, pultteja, johtoja ym. että läpivalaisussa Etiopian tullissa ne tietysti loistivat olemassaolollaan. Niitä onneksi oli niin paljon , ettei laukkua avannut virkailija jaksanut niistä keskellä yötä alkaa maksukuitteja kirjoittelemaan.
Vahtimme toivotti minut tervetulleeksi iki-ihanalla etiopialaisella toivotuksella: ”Voi, miten sinä olet Suomessa lihonut”
Jotenkin tänne tuleminen on niin kovin tuttua. Saman tien saattoi alkaa töihin. Euran liikenneruuhkien jälkeen tuntui kyllä hieman hurjalta ottaa pihasta pakettiauto ja kaasuttaa tuonne miljoonakaupungin aamuruuhkaan.
Postin pojat olivat iloisia nähdessään minut ja saadessaan hyllyjään tyhjemmäksi.

Aki lähti suurlähetystön väelle esittelemään suunniteltua Darimu-projektialuetta, josta heidän pitää antaa lausunto ulkoministeriölle. Luulemme kyllä, että eivät onnistu aivan perille asti pääsemään sateiden ja mudan takia. Mutta juuri siksi projektianomukseen on sisällytetty tietä ja silta.
Täällä puheenaiheena ovat kaikenmaalaisten lähetystyöntekijöitten työluvat, joita on ollut vaikeata saada uusittua. Tilanne tuli täytenä yllätyksenä. Ennen lomalle lähtöäni olin laittanut kaikkien lähettiemme paperit kuntoon, mutta lisäselvityksiä on tarvittu tosi paljon. Jännitämme nyt kaikki yhdessä, miten käy.
Syksyn ohjelmaan kuuluu mm. lähetyksemme uuden lähetysjohtajan Mika Tuovisen ja kotimaisen ja ulkomaisen työn johtajan Arto Hukarin tutustumisvierailu Etiopiaan. Arton vaimo, nimikkoseurakuntamme Nokian lähetyssihteeri Mirja Hukari on myös matkassa mukana.

Kiitosaiheita:

  • Hyvä virkistävä kesäloma ja kaikki tapaamiset

Rukousaiheita:

  • Lähettien työluvat, omani on voimassa 1.7.2012 asti, johon asti molemmat voimme olla. Vuosittain aina joudumme luvat uusimaan normaalistikin.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>